12 oktober 2011

I går bakade jag bröd efter mammas recept!
Ett väldigt enkelt grundrecept som man kan variera hur man vill egentligen.


Brödet var färdigt precis när Tobias kom hem från jobbet, så vi tog oss lite av det nybakade innan vi åkte iväg för lite träning.

Jag är absolut ingen träningsmänniska men en promenad är inte fel så jag åkte med när Tobias skulle träna så släppte han av mig på vägen och jag gick mot gymmet. Där möttes vi efter ungefär en timma. Perfekt! =)

Mammas Bröd
1/2 jäst
2dl filmjölk
2 dl vatten
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
3 msk olja
1 klunk sirap
500g mjöl (ca.8 dl)

  • Blanda allt men spara lite mjöl till att strö över degen vid jästning.
  • Låt jäsa en timma.
  • Knåda försikttigt till en slät deg.
  • Lägg i brödform med bakplåtspapper i.
  • Låt jäsa ytterligare en halv timma.
Grädda 30 minuter på 200 grader i varmluftsugn.

Låt svalna på galler med handduk över.

Enjoy!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar